Monday, 21 January 2019 00:07

Újabb fekete öves mester a Castrumban

Újabb fekete öves mestere lett a Castrumnak a ceglédi válogatott tábor idejében megrendezett Danvizsgán.
Kovács Csaba 22 év után állt fel újra vizsgázni, és bizonyította rátermettségét.
Pantelics Bence, Bán Lili és Csonka Lili pedig az SHSZ Nemzeti Válogatott táborában készült a 2019-es versenyekre.

 Még 1987 őszén, 15 esztendősen lépett Kovács Csaba a Kyokushin útjára, és a most 47 esztendős édesapa a Shinkyokushin Harcművész Szövetség Dankollégiuma előtt bizonyította tudását a hétvégén Cegléden, ahol a közel három órás technikai vizsgát követően 10 versenyküzdelmet is bevállalva érdemelte ki teljesítményével a fekete övet.

Kovács Csaba 15 évesen kezdett karatézni, a Kapuvári Lakótelepi SE-ben (ma már Castrum SC Kapuvár). Versenyzett, vizsgázott, és keményen edzett az akkori válogatott versenyzőkkel.

Utoljára 1997-ben tett övvizsgát 1 kyura (barna öv), majd a munka és a család az építőipar fele sodorta a fiatal szakembert.

2010-ben, 11 esztendős fiával, újra megjelent az edzőteremben, és karate ruhát öltött. Fiát később lánya is követte az edzéseken, ahol a családapa példamutatóan edzett gyermekeivel, és küzdőpartnerként segítette a Castrumos fiatalokat a versenykészülésekben. 1997 után 22 évvel bizonyította tudását Cegléden az SHSZ Dankollégiuma előtt, ahol kiérdemelte teljesítményével az 1. Dan fokozatot.

Ugyanezen a hétvégén zajlott az SHSZ Nemzeti Válogatottjának 3 napos alapozó edzőtábora, ahol a Castrumból, Pantelics Bence, Bán Lili és Csonka Lili is együtt készülhettek közel 70 társukkal a 2019-es versenyekre. Így a fekete öves vizsgához szükséges versenyküzdelmekhez is biztosítva voltak a megfelelő ellenfelek.

„Az ausztriai építőiparban végzett munka után fáradtságtól elgyötörten, de elszántan igyekeztem példát mutatni gyermekeimnek kitartásról, és kemény munkáról. A Castrum elnökségi tagjaként részt veszek az egyesület munkájában, és a gyerekekkel közösen építjük a termet. Nekem a karate és az edzőtársak az életem szerves része mely kizökkent a szürke hétköznapok világából. Nagyon örülök, hogy most télen szerveztek a mesterek Danvizsgát, mert így végre sikerült bevállalnom a megmérettetést, amin munkám miatt nyáron sosem tudtam volna részt venni. Óriási büszkeség tölt el, hogy 47 évesen is feltudtam venni a harcot a fiatalokkal, és teljesíthettem ezt a nem mindennapi erőpróbát, hogy a mesterek közé léphessek!" – nyilatkozta Kovács Csaba, a Castrum legújabb fekete öves mestere.

Felhasználóknak

×